Steeds meer sporters zien de voordelen van ijsbaden na inspanning. Marc Lammers was te gast bij RTL Late Night, waar Umberto Tan hem interviewde over zijn successen met ijsbaden met de Nederlandse hockey dames, die goud haalden bij de Olympische Spelen 2008.

Marc Lammers schreef recent het boek Flow, van goed naar goud. Hierin beschrijft hij uitvoerig hoe hij ijsbaden inzette ter ondersteuning van de prestaties van de topsporters in hockey.

Het artikel werd ingeleid door het nieuws dat de spelers van het Italiaanse voetbal elftal, dat recent won van België tijdens het EK Voetbal 2016 in Frankrijk, na de wedstrijd koelen in een cryosauna bij -110ºC.

Steeds meer sporters ontdekken de voordelen van het koelen van het lichaam voor, tijdens en na de wedstrijd. In warme omstandigheden geeft het een groot voordeel wanneer men het lichaam vooraf koelt. Hierdoor duurt het langer voordat het lichaam tijdens de sportprestatie heet wordt, wat uiteindelijk een prestatie verminderende werking heeft, net als koorts.

Ook tijdens pauzes van wedstrijden gebruiken veel sporters koeling, zoals bijvoorbeeld het gebruik van koelvesten, ook wel ijsvesten genaamd.

Ná de wedstrijd is het extra belangrijk om binnen een uur het lichaam te koelen. Liefst een minuut of 10 tot 15 in een temperatuur van rond de 10 tot 15ºC. De koeling bevordert het herstel van de spieren en vermindert spierpijn na de wedstrijd. De sporter voelt zich ook na het koelen een stuk beter en frisser en is sneller in staat een nieuwe sportprestatie te leveren. Met name tijdens sporttoernooien geeft dit een extra voordeel ten opzicht van sporters die geen gebruik maken van after cooling. Steeds meer sporters ontdekken de voordelen van ijsbaden!

Zelf trainen we al vele jaren met extreme kou. We gingen in de leer bij iceman Wim Hof, zwommen in water van 0ºC en beklommen binnen 48 uur in korte broek en schoenen de Kilimanjaro, waar het op de top -15ºC was. We gingen op zoek naar een ijsbad systeem waarmee we het hele jaar door  met de kou konden trainen. In de Benelux was dit niet beschikbaar. Na contact met het Australische iCoolsport, die als markleider ongeveer 70% van de ijsbad systemen ter wereld levert. We waren onder de indruk van de kwaliteit van deze baden en koelingen en verkregen recent de distributie rechten voor de Benelux (Nederland, België en Luxemburg) en de Nordics (Denemarken, Noorwegen, Zweden en Finland).

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van ijsbad herstelsystemen voor sporters? We informeren u graag over de mogelijkheden.

HOME

Mail naar cool@icoolsport.nl of bel +31 61 3456796.